2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Augusztus 10. 10:14, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: TASR

12 bérlakás épült Gombán

12 bérlakás épült Gombán

Gomba (Hubice) község 225 820 eurós támogatást kapott a közlekedési és építésügyi minisztériumtól bérlakásprogramra, így megvásárolhatta azt a bérházat, amit egy magáncég épített a településen.

Horváth Mária, a Dunaszerdahelyi (Dunajská Streda) járásban fekvő falu polgármestere elmondta, három háromszobás és kilenc kétszobás lakás van a bérházban, és a faluban állandó lakhelyre bejegyzett kérvényezőket részesítették előnyben. Az építkezés összköltsége 683 911 euró volt.

„Ez a második bérház a településen, kielégítik az igényeket, ezért további építését nem tervezzük” - mondta Horváth Mária a TASR-nek.


A 42 kérvényezőből 18 teljesítette a feltételeket, két kedvezőtlen anyagi helyzetben levő család lakásproblémái oldódnak meg, a többi lakásba fiatal családok költözhetnek.A bérlakásokat még ellenőriznie kell az Állami Lakásfejlesztési Alapnak, ezután adhatják át a kulcsokat a bérlőknek, akik a polgármester reményei szerint az év végig beköltözhetnek.

Címkék: bérlakások, Gomba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.