2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Április 16. 19:07, vasárnap | Világ
Forrás: Teraz.sk

16 ember vesztette életét egy tűzvészben Dubajban

16 ember vesztette életét egy tűzvészben Dubajban

A polgári védelem illetékesei szerint az előzetes vizsgálat arra mutat, hogy a balesetet a biztonsági előírások nem megfelelő betartása okozta.

Tizenhatan meghaltak és kilencen megsérültek abban a tűzben, amely szombaton dél körül ütött ki egy lakóházban Dubajban, a Perzsa-öbölben fekvő Egyesült Arab Emirátusok fővárosában - tájékoztatott vasárnap az AFP és az AP ügynökség.

A tűz a régi városrészben található Rás negyedben, egy ötemeletes épület negyedik emeletén ütött ki.

A polgári védelem illetékesei szerint az előzetes vizsgálat arra mutat, hogy a balesetet a biztonsági előírások nem megfelelő betartása okozta. A tűzoltók a bejelentést követően hat percen belül a helyszínen voltak.

Az áldozatok kiléte egyelőre nem ismert.

A tűz egy olyan lakást érintett, amelyben vélhetően többen laktak, valószínűleg külföldi munkavállalók. Gyúlékony anyagokból, például rétegelt lemezekből, gipszkartonból vagy zuhanyfüggönyből készült rögtönzött korlátokkal szokták felosztani még a kisebb lakásokat is – írja az AP.

Az Egyesült Arab Emirátusokhoz (UAE) tartozó Dubai lakossága körülbelül 3,3 millió fő, amelynek csaknem 90 százaléka külföldi. Ebben és az Egyesült Arab Emírátusok más gyorsan növekvő városaiban az elmúlt években számos toronyházban ütött ki tűz. Szakértők szerint egy elterjedt, műanyag maggal rendelkező, külső alumínium-burkolat okozhatta, amely erősen gyúlékony. Ennek okán 2017-ben szigorúbb szabályozást fogadtak el az épületek építésére vonatkozóan.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Dubaj, tűzvész

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.