2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Április 18. 20:55, kedd | Világ
Forrás: Teraz.sk

5,63 millió euróért árvereztek el egy T-Rex csontvázat Svájcban

5,63 millió euróért árvereztek el egy T-Rex csontvázat Svájcban

A körülbelül 67 millió évvel ezelőtt élő húsevő dinoszaurusz maradványait árverezték el kedden, a zürichi Koller aukciósházban.

A Tyrannosaurus rex csontváz restaurált kövületét kedden 5,5 millió svájci frankért (5,63 millió euróért) adták el egy aukción Svájcban – jelentette a DPA, hozzátéve, hogy ez volt az első T-Rex csontváz árverése Európában.

A körülbelül 67 millió évvel ezelőtt élő húsevő dinoszaurusz maradványait árverezték el kedden, a zürichi Koller aukciósházban.

A Trinity nevű csontváz 11 méter hosszú, és három különböző egyed csontjaiból áll, amelyeket 2008 és 2013 között találtak három különböző helyen az Egyesült Államok Montana és Wyoming államaiban. A 293 csont körülbelül fele eredeti, a csontváz többi része másolatok felhasználásával készült.

Az egyik tyrannosaurus koponyája azonban elég jól megőrződött ahhoz, hogy ne legyen szükség más leletekből származó töredékek hozzáadására – tette hozzá a DPA.

A magángyűjteményből származó kövület volt az első T-Rex csontváz, amelyet elárvereztek Európában. Az árverés után a csontváz "Európában marad" - biztosította a résztvevőket a Koller aukciósház szóvivője, anélkül, hogy további információkat közölt volna a vevő kilétéről.

A Nature tudományos folyóirat szerint mindössze körülbelül 30 felnőtt T-Rex egyedet találtak a világon, ezért nagy volt az érdeklődés a Trinity-aukció iránt. 2020-ban egy Stan nevű T-Rex-kövület rekordáron, 31,8 millió dollárért kelt el.

Forrás: teraz.sk

Címkék: árverés, T-Rex

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.