2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 24. 15:16, hétfÅ‘ | Koronavírus
Forrás: TASR

A beoltottak már kérvényezhetik az oltási igazolványt

A beoltottak már kérvényezhetik az oltási igazolványt

POZSONY, május 24. – Hétfőtől kérvényezhetik a beoltott szlovákiai lakosok az oltási igazolványt. A dokumentum augusztus 11-ig lesz érvényes, ekkor váltja fel az igazolványt az ún. zöld útlevél.

Az igazolványt elfogadó országok listáját a Külügyi tárca weboldalán találjuk. A kérvényt a vakcinacia.nczisk.sk oldalon tölthetjük ki, tájékoztatott Pavol Capek, az NCZI igazgatója. Az új igazolvány alapját egy QR-kód képezi, amely egy megerÅ‘sítési linket tartalmaz. Az ideiglenes (11.8) igazolványt a kérvény beadását követÅ‘ 24 órán belül készhez kapjuk. Fontos, hogy már azok is kérvényezhetik az igazolványt, akik még csak az elsÅ‘ adag vakcinát kapták meg.

Az igazolvány nem azonos az oltási igazolással, amelyet a vakcina beadásakor kapunk az oltópontokon. „Az új védettségi igazolvány kétnyelvű,” tájékoztatott a Központ. Azt, hogy melyik országok fogadják el az oltási igazolványt, az Szlovákia és az adott ország közötti bilaterális tárgyalásoktól függ. „Véleményem szerint ez világos lesz a következÅ‘ napokban,” tette hozzá az igazgató. Az igazolványt kötelezÅ‘ lesz magunknál tartani, ha külföldre készülünk. Természetesen ajánlatos átnézni az utazási célország feltételeit is.

Címkék: igazolvány, NCZI, oltási

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.