2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Június 19. 12:03, hétfő | Sport
Forrás: teraz.sk

A Berlusconi család kész eladni Monzát

A Berlusconi család kész eladni Monzát

Silvio Berlusconi halála után a családja el akarja adni az AC Monza labdarúgóklubot, amely 2018 óta a volt olasz miniszterelnök tulajdonában állt.

A klub vezérigazgatója, Adriano Galliani azt mondta, hogy bármit megtesz, amit a család kér.

Berlusconi öt évvel ezelőtt vásárolta meg a Monzát, amikor az még a Serie C-ben szerepelt. Három szezonon belül kétszer sikerült vele feljebb lépnie egy ligát, az előző idényben a Serie A-ban a 11. helyen végzett. Az olasz média szerint a politikus családja megbeszélte a hagyatékát, és egyetértettek abban, hogy nem akarják folytatni a futballt.

"A Silvio Berlusconi iránt érzett szeretetemből kifolyólag bármit megteszek, amit csak kérnek tőlem, bármilyen irányban" - mondta Galliani a football-italia.com-nak.

Berlusconi hosszú ideig volt az AC Milan tulajdonosa, vezetése alatt a klub az egyik legsikeresebb időszakát élte. Ötször diadalmaskodott a Bajnokok Ligájában és annak elődjében, a Bajnokok Európa Kupájában (1989, 1990, 1994, 2003, 2007). Nyolcszor nyert Serie A bajnoki címet, egyszer az Olasz Kupát, hétszer az Olasz Szuperkupát és ötször az Európai Szuperkupát. A "rossoneri" 2007-ben diadalmaskodott a klubvilágbajnokságon.

Forrás: teraz.sk

Címkék: foci, olasz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.