2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. November 17. 20:43, csütörtök | Tech
Forrás: Binance / G20

A Binance átlátható és világos szabályozást követel a kriptopiacon

A Binance átlátható és világos szabályozást követel a kriptopiacon

A szebb napokat is megélt szektort komolyan megroppantotta az FTX tőzsde csődje, a Binance vezetője szerint az iparágnak mostantól kötelessége megvédenie a fogyasztókat.

A Binance néhány nappal ezelÅ‘tt utasította el az FTX kriptotÅ‘zsde felvásárlását, ami után az gyakorlatilag összeomlott. Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója az ágazat egyértelmű szabályozását követeli. "Új üzletágban vagyunk, az elmúlt héten láttuk, hogy milyen Å‘rült dolgok történnek. Szükségünk van bizonyos szabályozásokra, az üzletmenetet megfelelÅ‘en kell csinálnunk és szilárd alapokra kell helyeznünk. Úgy gondolom, hogy az ágazatnak kollektíven van szerepe abban, hogy megvédje a fogyasztókat, hogy megvédjünk mindenkit. Tehát nem csak a szabályozókról van szó. A szabályozóknak is van szerepük, de ez nem 100 százalékban az Å‘ felelÅ‘sségük" - emelte ki Zhao a G20-ak hétfÅ‘i indonéziai találkozóján.

Az FTX még a múlt héten pénteken kért csÅ‘dvédelmet kért az Amerikai Egyesült Államokban, miután a felhasználók mindössze 72 óra alatt 6 milliárd dollárnyi kripto-tokent vettek ki. A felvásárlás elutasítása után az FTX helyzete kritikussá vált és ez azt eredményezte, hogy a bitcoin és az ethereum az elmúlt napokban egyaránt jelentÅ‘sen veszített az értékébÅ‘l. A fejlemények miatt az Amerikai Egyesült Államokban egyre hangosabban követelik az ágazat szigorúbb szabályozását.

Zhao közölte, hogy a Binance kriptoipari helyreállítási alapot akar létrehozni a likviditási válsággal küzdÅ‘ kriptoprojektek megsegítésére. ErrÅ‘l azután döntöttek, hogy a rivális FTX összeomlása visszahatott az iparágra. "A helyreállítási alap segíteni fog az FTX-csÅ‘d további kaszkádszerű negatív hatásainak csökkentésében és olyan projekteket céloz meg, amelyek egyébként erÅ‘sek, de likviditási válságban vannak" - hangsúlyozta a menedzser, aki ugyanakkor nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mekkora lesz a tervezett alap.

Címkék: Binance, kriptovaluta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.