2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2021. Január 27. 19:53, szerda | Koronavírus
Forrás: HVG

A brit koronavírus-mutáció leggyakoribb tünetei

A brit koronavírus-mutáció leggyakoribb tünetei

Egy brit tanulmány szerint másmilyenek a mutáció tünetei. Azok, akik a brit Covid-19 variánst kapták el, nagyobb arányban köhögnek, fáj a torkuk és fáradtak.

Ezzel ellentétben sokkal kevesebb esetben vesztik el ízlelésüket és szaglásukat – írja a Reuters hírügynökség. „Az ízlelés és szaglás elvesztése kifejezetten kevésbé jellemző a (brit) variánssal fertőzöttekre” – írja a brit statisztikai hivatal (ONS). „Más tünetek viszont gyakoribbak voltak a (brit) variánsnál, legtöbbször köhögés, torokfájás, fáradtság, izomfájdalom és láz jelentkezik” – tudatja az ONS. Légszomj, fejfájás és emésztési problémák mindkét variánsnál egyforma gyakoriak. A tanulmány azokra a fertőzöttekre terjedt ki, akiket Nagy-Britanniában Covid-19 pozitívként regisztráltak 2020. november 15-től 2021. január 16-ig. A fertőzés figyelése az ONS által a Reuters szerint nagyon jelentős szerepet játszik a koronavírus terjedésének becslésénél. Az ún. brit mutáció, amely elsőként Dél-Angliában jelent meg tavaly decemberben, sokkal fertőzőbb. Bár a brit kormány szerint a mutáció 30%-kal halálosabb mint az eredeti törzs, a szakemberek ezt az állítást jelenleg elutasítják kevés vizsgált adatra hivatkozva.

Címkék: koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.

2024. Október 22. 14:39, kedd | Kzélet

Visolajský: Több mint 2000 orvos készül beadni a felmondását október végén

Visolajský szerint az egyetemi kórházak, a legtöbb kis kórház és a magánkórházak orvosai is bejelentették, hogy felmondanak.

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 21. 13:58, hétfő | Sport

F1: Duplázott a Ferrari Austinban

Az olasz csapat dupláját Carlos Sainz erősítette meg a második hellyel.