2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2020. Szeptember 25. 10:53, péntek | Helyi
Forrás: TASR

A Comenius Egyetem diákszállói vörös fázisba kerültek

A Comenius Egyetem diákszállói vörös fázisba kerültek

POZSONY, szeptember 25. – A Mlyny és a Družba koleszok vörös besorolást kaptak. Az egyetem krízisstábja a jelenlegi fővárosi járványügyi helyzet miatt döntött így. Erről az iskola saját weboldalán tájékoztatott.

A diákok továbbra is lakhatnak a szobáikban, étkezhetnek az étteremben. „A már érvényes intézkedések mellett azonban szükség volt olyan új szabályok bevezetésére, amelyek csökkentik a diákok szociális érintkezését,” olvasható az iskola weboldalán. Mostantól tilosak az egyes lakórészek közötti látogatások, a szobákban nem tartózkodhat több diák, mint amennyi ágy van és az olvasótermek számát is a felére csökkentették.

Továbbá tiltólistára került minden 22:00 utáni gyülekezés és csoportos tevékenység a diákszálló beltéri és kültéri helyszínein egyaránt. „A diákoknak kifejezetten nem ajánljuk az egyes szobák közötti látogatásokat, ha tovább romlana a helyzet kénytelenek leszünk ezt teljesen betiltani,” tájékoztat az egyetem.

„Egyes olyan higiéniai és biztonsági intézkedéseket, amelyeket már hónapok óta érvénybe léptettünk, képesek egyes lakók felelőtlen módon teljesen alábecsülni. Ezzel a viselkedéssel és az esti órákban történő csoportos találkozókkal csak a saját és társaik egészségét veszélyeztetik,” állítja az egyetem, majd hozzátette, hogy a rendeletek nem betartásáért 79 eurós büntetéseket fognak kiosztani. Ismételt szabályszegés esetén az illetőt kivágják a diákszállóról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.