2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Március 28. 10:42, kedd | Rendőrségi
Forrás: Noviny.sk

A cseh rendőrség lecsapott az egyik legnagyobb drogbandára

A cseh rendőrség lecsapott az egyik legnagyobb drogbandára

A közép-csehországi bűnügyi nyomozók jelentős csapást mértek a kábítószer-alvilágra. Elkaptak egy bandát, amely egész Csehország területén terjesztette a metamfetamint.

A letartóztatott bűnözőknek olyan széles fegyverarzenáljuk volt, amit még egy katonai fegyveres egység is megirigyelne.

Az intervenciós egység rendőrei fokozatosan betörtek négy metamfetamin-laborba Csehországban. Közülük kettőben éppen főztek – több száz adagot, több millió korona értékben. Négy 30 és 49 év közötti férfit tartóztattak le. "Nagyon magas színvonalú operatív tevékenység alapján tartottak két házkutatást a kriminalisták a gyorsbevetési egységgel együttműködve, aminek keretein belül lefoglaltak négy illegális amfetamin-labort" - tájékoztatott Adela Fialová, a cseh rendőrség szóvivője.

A házkutatások során a nyomozók koronában és euróban készpénzt, amfetamin-előállításhoz szükséges anyagkészleteket, de ellopott tárgyakat, például motorkerékpárokat és egyebeket is lefoglaltak. "A nyomozók négy férfi ellen emeltek vádat különösen súlyos bűncselekmény elkövetése miatt, kábító és pszichotróp anyagok, illetve mérgek illegális előállításával és terjesztésével vádolták meg a bűnözőket" - mondta Fialová.

A rendőrség az egyik ház földszintjén találta meg a legnagyobb fogást, miután felszedték a padlót. Fegyverekkel teli ládát találtak egy elásott gödörben, amelyben több mint egy tucat fegyver volt, pisztolyoktól a hosszú csövű puskákig.

Amennyiben bűnösnek találják őket, mind a négy férfit tíz év börtönre ítélik.

Forrás: noviny.sk

Címkék: csehország, drogbanda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.