2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Szeptember 30. 18:52, csütörtök | Kultúra
Forrás: Movie Insider / FilmyRating

A Diana hercegnő életéről készült film R-es besorolást kapott

A Diana hercegnő életéről készült film R-es besorolást kapott

Fejcsóválva állnak a filmesek és rajongók a hercegnő életéről szóló film besorolása miatt. A Spencer című alkotás ugyanis R-besorolást kapott.

Az amerikai korhatár bizottság, az MPAA újabb adag filmnek határozta meg a korhatár-besorolását. Az egyik legtöbbeket érdeklő a listából mindenképpen az új Diana hercegnős film, a Spencer, aminek érdekes lesz látni majd a hazai besorolását, de Amerikában R-es korhatárt kapott, vagyis a 17 éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott a megtekintése.

Az MPAA ilyenkor mindig megindokolja a döntését, azonban a szervezet most nem részletezett sok mindent, ami furcsa annak fényében, hogy máskor akár féltucatnyi pontban foglalja össze az indoklást. Ezúttal csak két szót kapnak a korhatár miértje iránt érdeklődők: "some language". Azaz a nyelvezet problémás helyenként, ami nem tűnik olyan erős indoknak az R-es korhatárhoz, hiszen van, hogy kiemelik, hogy "az egész film során" necces a szöveg, vagy jelzik a komolyabb vulgaritást, a profán kifejezések sorjázását. Most viszont csak annyit kapunk, hogy "némi nyelvezet".

Címkék: film, mozi, Spencer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 10:24, hétfő | Kultúra

A nagyszombati Nyugat-szlovákiai Múzeumban nyílik kiállítás az SNP 80. évfordulója alkalmából

A mozgósítást, a nagyszombati helyőrségnek a felkelésre való indulását és újjászervezését a kiállítás tematikus egységei külön-külön dokumentálják.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.