2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. December 29. 07:52, csütörtök | Bulvár
Forrás: BoxOfficeMojo, Disney

A Disney őrült pénzeket keresett idén

A Disney őrült pénzeket keresett idén

Mozis tekintetben az idei mindenképpen a Disney éve volt, az amerikai cég átlépte az 5 milliárd dolláros bevételi határt.

Nem is olyan rég olvashattuk, hogy a Disney-nek idén végre sikerült elérnie a 4 milliárdos határt, pár nappal később pedig már az ötmilliárd sem tűnik olyan lehetetlennek.

A The Walt Disney Studios az elkövetkező napokban átlépi az idei évre az 5 milliárd dolláros bevételt is, miután a 20th Century Studios által gyártott Avatar 2 globálisan már több, mint egymilliárdos bevételnél tart.

A mostani a 8. év, amikor a Disney mozis bevételei meghaladják a 4 milliárd dollárt, mondanunk sem kell, hogy a stúdió ezzel magasan lehagyta a tavaly 2,9 milliárdos bevételét, ami egyébként 2021-ben is piacvezetőséget jelentett. Értelemszerűen a Disney bevételeinek csak egy részét hozzák a mozik, elég komoly bevétel származik a lakossági forgalmazásokból, illetve kapcsolódó termékekből és szolgáltatásokból, mely bevételek nagy része nem becsülhető előre, sok mindentől függ. Ilyen szempontból a legjobb bevételi forrásnak továbbra is a streaming platformok tekinthetőek, a Disney esetében a Disney+, a Hulu, illetve az ESPN+, amik több, mint 100 milliós táboruknak köszönhetően - némi matek révén kiszámolható a havi előfizetési díjak ismeretében, hogy mennyi pénz folyik be ezekből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 11:17, hétfő | Bulvár

88 éves korában elhunyt Donald Sutherland

A kanadai posta 2023 októberében bélyeget adott ki tiszteletére, amely Kanada egyik legelismertebb és legsokoldalúbb színészi pályafutásának állít emléket.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.