2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Március 11. 09:23, szombat | Sport
Forrás: Cas.sk

A FIFA újabb botránya

A FIFA újabb botránya

Újabb botrány kapcsolódik a FIFA labdarúgó szervezethez. A Fox televízió vezetője állítólag több tízmillió dollárnyi kenőpénzt vett fel azért, hogy megszerezze a labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogait.

A közvetítési jogok megszerzésével kapcsolatos csalásért elítélt férfi a Fox International Channels korábbi vezérigazgatója, Hernan Lopez, aki több tízmillió dollárnyi kenőpénzt vett fel. Abban az időben a sokak által vitatott Sepp Blatter volt hatalmon a futballszervezetben.

Éppen ellenkezőleg, a latin-amerikai fiókot vezető Carlos Martínezt felmentették. "Alig várjuk, hogy igazoljuk ügyfelünk ártatlanságát a fellebbezési eljárásban" - mondta magabiztosan a The Guardian lapjnak Lopez ügyvédje, John Gleeson, aki meg van győződve arról, hogy jogi és ténybeli hibák történtek.

Ugyanezt a céget korábban azzal vádolták, hogy kenőpénzt fizetett olyan versenyekért, mint a Copa América, valamint a világbajnoki selejtezők.

Hernan Lopez még nem tudja a büntetés pontos formáját és mértékét. Ezt nyilván csak a fellebbezési eljárásban hozott döntés után fogja megtudni.

Forrás: cas.sk

Címkék: FIFA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.