2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Május 08. 16:34, vasárnap | Világ
Forrás: HVG / CNN

A First Lady Ungvárra látogatott

A First Lady Ungvárra látogatott

Váratlan látogatást tett Jill Biden, az USA elnökének felesége Ungváron, ahol találkozott Volodymyr Zelenszkij ukrán államfő feleségével.

Ahogy korábban a HVG.hu is megírta, Jill Biden Románia után Szlovákiába utazott, a külföldi híradások szerint pedig vasárnap a First Lady Felsőnémetiből Ungvárra ment, hogy találkozzon Zelenszkij elnök feleségével, Olena Zelenszkával, aki a háború február 24-i kezdete óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. A hírt a CNN hozta le elsőként.

Jill Biden teljes titokban utazott Ukrajna területére, hogy egy volt iskolában - amely jelenleg a kitelepített ukránok ideiglenes lakhelyeként működik - találkozzon Olena Zelenszkával. A First Lady így indokolta a látogatást: “anyák napján akartam jönni.” Fontosnak tartotta, hogy megmutassa: a háborúnak véget kell érnie, és hogy az Egyesült Államok népe kiáll Ukrajna népe mellett.

Olena Zelenszka hálás volt a First Lady bátor cselekedetéért “Megértjük, mi kell ahhoz, hogy az Egyesült Államok First Lady-je idejöjjön egy háború idején, amikor nap mint nap katonai akciók zajlanak és légiriadók szólnak, még ma is." Zelenszka hozzátette: mindannyian érzik az amerikaiak támogatását, az anyák napja pedig kifejezetten szimbolikus nap a számukra, mert így egy ilyen fontos napon is érezhetik az ő szeretetüket. A két nő privát megbeszélést is folytatott. A First Lady nagyjából két órát töltött az országban - írja a HVG.hu cikke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 20. 16:27, péntek | Kzélet

IDŐJÁRÁS: A vénasszonyok nyarára még várnunk kell

Az egyik szélsőség váltja a másikat. Ez egyaránt vonatkozik a légköri csapadékra és a hőmérsékletre.

2024. Szeptember 20. 16:00, péntek | Kzélet

Az elnök aláírta az elektronikus cigaretták megadóztatását

A módosítás egyes rendelkezései fokozatosan lépnek hatályba ebben és a következő években.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.