2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2021. Február 13. 16:10, szombat | Kzélet
Forrás: cas.sk

A Főügyész odavág: Nincsenek jó híreim Dobroslav Trnka számára

A Főügyész odavág: Nincsenek jó híreim Dobroslav Trnka számára

Maroš Žilinka főügyész ismét vádat emelt a Glance House botrány szereplői ellen. A vád különösen súlyos hatalommal való visszaélés.

A Főügyészség szóvivője, Jana Tökölyová hozzátette, erre azután került sor, hogy újra megvizsgálták az ügyet, amelynek főszereplője a volt főügyész, Dobroslav Trnka volt. Trnka még 2012-ben engedélyezte a cseklészi Glance House nevű lakótömb eladását egy londoni, CDI nevű fiókcégnek úgy, hogy a szóban forgó épületet már előtte lefoglalta a Speciális ügyészség egy bűntény kapcsán. Ergo az épülettel semmilyen formában nem lehetett machinálni.

Žilinka a dokumentumok átvizsgálása után arra a következtetésre jutott, hogy bűntény esete áll fenn. A Glance House lakótömböt még 2010-ben foglalta le a Speciális ügyészség, miután a befektetők között per indult. Akkor Róbert Čížt gyanúsították azzal, hogy csalással akarja megszerezni az objektumot. 2012-ben Dobroslav Trnka levele alapján az épület egy Marián Kočner nevével fémjelzett céghez került. Kočner ekkor közeli kapcsolatban állt a Číž ellenében pereskedő oldal szereplőivel. A bíróság 2016-ban csődeljárás tárgyává tette az épületet. Az esetet követően Dobroslav Trnka lemondásra kényszerült és vizsgálat indult ellene, amelyet a Bíróság kétszer is megszüntetett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.

2024. Október 22. 14:39, kedd | Kzélet

Visolajský: Több mint 2000 orvos készül beadni a felmondását október végén

Visolajský szerint az egyetemi kórházak, a legtöbb kis kórház és a magánkórházak orvosai is bejelentették, hogy felmondanak.

2024. Október 15. 11:26, kedd | Kzélet

Megszűnik az egyik legfontosabb IC-járat

A Pozsony-Kassa vonalon közlekedő IC-járat megszüntetésének oka anyagi hátterű.

2024. Szeptember 20. 16:27, péntek | Kzélet

IDŐJÁRÁS: A vénasszonyok nyarára még várnunk kell

Az egyik szélsőség váltja a másikat. Ez egyaránt vonatkozik a légköri csapadékra és a hőmérsékletre.