2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 11. 10:01, kedd | Tech
Forrás: TechRadar / Reuters

A Google és a Vodafone közös projekten dolgozik

A Google és a Vodafone közös projekten dolgozik

A Google Alphabet és a brit telekommunikációs cég közös megállapodást kötött egy közös adatplatform létrehozásáról.

A szerzÅ‘dés értelmében a két fél közösen alkotja meg a Nucleus nevű adatelemzÅ‘ platformot a Google felhÅ‘környezeti segítségével. A Financial Times értesülései alapján a két óriáscég számos multinacionális vállalatot akar a tanácsaival segíteni azért, hogy minél nagyobb adatmennyiség és annak feldolgozása kerülhessen a felhÅ‘környezetbe.

A projektben a két társaság körülbelül ezer munkatársa vesz részt. A Nucleus az elkészülése után a Vodafone birtokába kerülÅ‘ adatokat fogja kiértékelni. Az új platform a brit távközlési konszern közleménye szerint várhatóan naponta 50 terabájt információt dolgoz majd fel és biztonságos adatkezelést fog lehetÅ‘vé tenni. Az elemzések eredményeit új digitális termékek és szolgáltatások fejlesztésére használnák fel.

A kooperáció hat esztendÅ‘re szól és a két fél egy további, Dynamo nevű rendszert is ki akar fejleszteni, amely lehetÅ‘vé teszi majd, illetve egyszerűbbé teszi az információk országhatárokon átnyúló megosztását. A Google eddig nem kommentálta a Vodafone sajtóközleményét és a Financial Times, illetve a Reuters cikkében megjelent információkat.

Címkék: google, Tech, Vodafone

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.