2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Július 01. 12:33, csütörtök | Tech
Forrás: TechRadar

A Google is betörne a hajlítható telefonok piacára

A Google is betörne a hajlítható telefonok piacára

Az év végére várt készülék egyes részletei már napvilágot láttak. Az Android 12 második bétájának kapcsán a Google már saját hajlíthatós okostelefonról beszélt.

A hónap elején egy rövid bejegyzésben olvashattunk arról, hogy valószínűleg az év végén jelenik meg a készülék, eközben azonban a hardveres részletekrÅ‘l is folyamatosan érkeztek a különbözÅ‘ hírek. A Pixel Fold (a pontos hivatalos nevet még nyilván nem ismerjük) már 2019-ben felbukkant a szaksajtóban, tavaly áprilisban egy szabadalmi kérelem is megerÅ‘sítette a tervek létezését, a jelek szerint azonban leginkább a Pixel 5 kialakítására alapozna a telefon, amelyrÅ‘l eközben képek és videó is napvilágot látott. A 7,6 hüvelykes OLED-kijelzÅ‘t a Samsung szállítaná le, ezt itt is félbehajthatjuk majd, hogy egy külsÅ‘, jóval kisebb (és egyben kényelmesebb kezelést biztosító) panelre támaszkodjunk a mindennapokban.

A szoftveres oldalon természetesen már a megjelenés pillanatában az Android 12 futna, amelyet külön optimalizálnának a hajlítható készülékekre, a multitaszk-funkciókat helyezve a középpontba. Példaként említik meg ezzel kapcsolatban a Samsung Galaxy Fold 2 megoldását, amelynek kihajtott kijelzÅ‘jén egyszerre akár 3 app is megjelenhet (legalábbis a split-screen módban), valószínűleg ezt a példát követik majd a Google mérnökei is. A szoftver maga eközben a biztonság, a megfelelÅ‘ adatkezelés, valamint az egyedire szabás terén is elÅ‘relépést hozna magával, ahogy azt korábbi beszámolónkban mi is jeleztük.

Ahogy említettük, a hivatalos megjelenés az év végén esedékes, az ár terén szintén a Samsung hajlítható fejlesztései lesznek a fÅ‘ riválisok, ez ugyanis valahol 1500 és 2000 dollár között lesz majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.