2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Szeptember 26. 13:16, hétfő | Tech
Forrás: Google • Deutsche Telekom • Youtube • Techradar

A Google nem száll be az európai telekommunikációs cégek kiadásaiba

A Google nem száll be az európai telekommunikációs cégek kiadásaiba

Az óriáscég az ügyfelek és a felhasználók érdekeire hivatkozva elutasította azt a felkérést, amelyet még tavaly küldte az öt legnagyobb telekommunikációs cég feje.

Tavaly decemberben a Deutsche Telekom, a Vodafone, a Telefonica, az Orange, a Swisscom és számos más piaci szereplÅ‘ jelezte, hogy azt szeretnék, ha a jól kiépített európai internethálózat által masszív bevételeket szerzÅ‘ amerikai technológiai cégek részt vállalnának a költségekbÅ‘l és fizetniük kellene a hálózatfejlesztésért. Májusban kiderült, hogy az Európai Unió erre akarja kényszeríteni az amerikai társaságokat, mert az online platformoknak is viselniük kell a távközlési hálózatok költségeit. Az Európai Bizottság már jövÅ‘re befizetésre kötelezheti az IT-óriásokat. A testület már az idén bemutatja a koncepcióját és az Európai Bizottság is vizsgálja a kérdést.

Most a Google reagált a felmerült javaslatokra. Matt Brittin, a cég európai üzletágának vezetÅ‘je kifejtette, hogy ez nem új ötlet. Szerinte ez a megközelítés, amelyben a "feladó fizet", úgymond, a nyílt internet számos alapelvét elavulttá tenné. A menedzser véleménye szerint a hálózatüzemeltetÅ‘k érvei már legalább tíz éve ugyanazok és nincsenek olyan új adatok, amelyek megváltoztatnák a helyzetet. Különösen az áremelkedések idején egy ilyen elképzelés megvalósítása negatív hatással lenne a fogyasztókra.

Brittin rámutatott, hogy a Google, mint a YouTube üzemeltetÅ‘je, saját adatközpontok és egyéb infrastruktúra kiépítésével már biztosította, hogy az adatok "99 százalékban" a saját rendszerein keresztül jussanak el a fogyasztókhoz. Sok pénzt fektettek ebbe. A vállalat európai üzletágának vezetÅ‘je kiemelte továbbá, hogy tavaly több mint 23 milliárd eurót költöttek, amelynek nagy részét az infrastruktúrára fordították. A társaság jelenleg már hat nagy adatközpontot üzemeltet Európában, valamint világszerte 20 tenger alatti kábelt, amelyek közül öt a kontinensen fut vagy érinti azt, illetve úgynevezett gyorsítótárakat, amelyek 20 európai helyszínen a helyi hálózatokban tárolják az adatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.