2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. December 09. 13:07, szerda | Kultúra
Forrás: bratislava24.sk

A Hviezdoslav téren nagy a forgalom: egyik napról a másikra egy szárnyas aranyszobor jelent meg

A Hviezdoslav téren nagy a forgalom: egyik napról a másikra egy szárnyas aranyszobor jelent meg

Nem ez az első alkalom, hogy a fotogén tér a gyönyörű Szlovák Nemzeti Színház épületével egy film kulisszáit képezze.

Amennyiben ma észrevesznek a Hviezdoslav téren egy hatalmas aranyszobrot szárnyakkal, tudni kell, hogy ez nem egy rendhagyó karácsonyi dísz. A hatalmas televízión álló angyal szobrát ugyanis a filmesek hozták a színház épülete elé.

A tér, mint filmes kulissza

A téren forgatás folyik. A film Evita Twardzik Urbaníková, a sikeres bestseller író regényén alapul. Ezúttal a "Nyáron elmondom, hogy vagyok" könyv filmváltozatán dolgoznak. Marta Ferencová rendező vezetése alatt olyan ismert szlovák és cseh színészek fognak a filmben megjelenni, mint Tereza Kostková, Dana Rogoz, Andreea Vasile, Soňa Norisová, Dominika Morávková, Ondřej Sokol, Marián Miezga, Ján Koleník, Petra Vajdovú vagy Simona Babčáková. A készületben lévő szlovák filmek adatbázisa (AIC) szerint a romantikus vígjáték volt középiskolás osztálytársak életét térképezi fel, akik évekkel az iskola befejezése után is találkozgatnak, családjaikkal együtt. Mindegyiküknek más az élettörténetük, más az örömük és gondjuk, de mások a titkaik is, amelyek feszültséget és szórakoztató pillanatokat is hoznak a történetbe. A néző közvetlenül karácsony előtt nyer betekintést a főszereplők életébe, utána következik az az év, amikor mindegyikük a 40. születésnapot ünnepli. Az életük különböző szakaszában találjuk őket, és történeteik véletlenszerűen még jobban összefonódnak, mint valaha.

Címkék: dísz, pozsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 10:24, hétfő | Kultúra

A nagyszombati Nyugat-szlovákiai Múzeumban nyílik kiállítás az SNP 80. évfordulója alkalmából

A mozgósítást, a nagyszombati helyőrségnek a felkelésre való indulását és újjászervezését a kiállítás tematikus egységei külön-külön dokumentálják.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.