2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. November 02. 10:43, kedd | Tech
Forrás: The Newsmen / TechRadar

A készlethiány ellenére is eladási rekordokat döntöttek a telefongyártók

A készlethiány ellenére is eladási rekordokat döntöttek a telefongyártók

Elérkezett az idő egy éves jelentésre. Sokakat meglepett, de a telefongyártók továbbra is egyre javuló eredményeket tudnak felmutatni, igaz, ez elsősorban az ismert nevekre érvényes.

Nemrég arról írtunk, hogy idén kevesebb okostelefon találhat gazdára, ez azonban a jelek szerint nem fogta vissza a nagyobb gyártók eredményeit. A sort a Samsung nyitotta meg, amely rekord bevételt jelentett, bár ez a teljes vállalatra vonatkozik, a 63 milliárd dolláros szám tehát nem kizárólag az okostelefonok jóvoltából született meg. A mobilos üzletág mindenesetre szintén jól teljesített, ott 24 milliárd dollárra rúgott a bevétel, ami persze szépen húzta magával a kijelzÅ‘kre fókuszáló divízió eredményét is. Az utolsó negyedben még jobb adatra számítanak, ezt követi majd a sorban a Galaxy S22-széria, jó eséllyel már januárban.

Az Alphabet a maga részérÅ‘l szintén rekorderedményt közölt, a Google anyacége sorrendben ötödször döntötte meg a korábbi legmagasabb szintet. A bevétel meghaladta a 65 milliárd dollárt, bár ennek legnagyobb hányadát náluk a keresésekbÅ‘l és a YouTube-hirdetésekbÅ‘l befolyó összeg tette ki. A nettó profit csaknem 19 milliárd dollár volt, nem csoda, hogy ebbÅ‘l bÅ‘ven marad pénz további bevásárlásokra és terjeszkedésre. Az Apple eközben hasonlóan szép eredményrÅ‘l adott hírt, ott kizárólag az iPhone-vonalból majdnem 39 milliárd dollár folyt be, miközben a táblák további 8,25 milliárdot szolgáltattak, a szolgáltatások pedig 18 milliárdért voltak felelÅ‘sek, de a viselhetÅ‘k és egyéb kiegészítÅ‘k által besöpört 8 milliárdot sem lehet lebecsülni, míg a teljes összeg 83 milliárd volt – a nettó profit 20,5 milliárd dollár lett csak a most lezárult periódusban.

Az AMD eközben saját chipjei révén jelentett hasonló rekordokat, náluk a negyedéves bevétel 4,3 milliárd volt, ami meghaladja a teljes 2016-os eredményt. A nettó profit 923 millió dollár, ami szintén szép elÅ‘relépésnek számít, az ünnepi szezonban pedig ennél is jobb adatokat szeretnének látni.

Címkék: éves jelentés, Tech, telefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.