2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 10. 22:20, kedd | Koronavírus
Forrás: aktuality

A kínai Honan tartományban a lakosság 90%-a elkapta a koronavírust

A kínai Honan tartományban a lakosság 90%-a elkapta a koronavírust

Az AFP hírügynökség szerint az új esetek száma Kínában növekedni fog, hiszen január végén a holdújévi ünnepségek országszerte óriási népvándorlással járnak együtt.

Kína harmadik legnépesebb tartományában, Honanban a lakosság közel 90%-a már megfertÅ‘zÅ‘dött a koronavírussal, számoltak be a helyi hivatalok.

2023. január 6-án Honanban a lakosság fertÅ‘zöttsége mértéke már 89% volt, mondta a tartomány egészségügyi bizottságának igazgatója egy sajtókonferencián. A közzétett adatok szerint a 99,4 millió lakosú tartományban már 88,5 millió fÅ‘ átesett a fertÅ‘zésen.

A helyi kórházakban december 19-én látták el a legtöbb pácienst, ezt követÅ‘en a számok csökkentek, jegyezte meg Honan tartomány egészségügyi bizottságának igazgatója.

A Kínai Népköztársaság decemberben váratlanul eltörölte a szigorú járványellenes intézkedéseit, jelenleg pedig a koronavírussal fertÅ‘zöttek száma hihetetlenül gyorsan növekszik.

A múlt heti hivatalos statisztikák szerint az intézkedések feloldását követÅ‘en Kínában mindössze 120 000 ember fertÅ‘zÅ‘dött meg, 30-an belehaltak a szövÅ‘dményekbe. Az AFP ügynökség szerint azonban fontos megjegyezni, hogy ezek az adatok nem tükrözik a járvány valódi mértékét, hiszen a pekingi kommunista kormány decemberben módosította a koronavírusban elhunytak definícióját, továbbá törölte a kötelezÅ‘ tesztelést is.

Címkék: Kína, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.