2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Október 16. 04:32, vasárnap | Magyarország
Forrás: RTL Klub Híradó

A kórház szerint nem történt mulasztás, amikor hazaküldték a kórházból a kisfiút, aki másnap meghalt

A kórház szerint nem történt mulasztás, amikor hazaküldték a kórházból a kisfiút, aki másnap meghalt

A kórházban annyit mondtak neki, hogy pihenjen, igyon sok vizet és fogyjon le, majd hazaküldték. A 12 éves dombrádi fiúnak szívizomgyulladása lehetett.

Lezárta saját belső vizsgálatát a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház, amelyet azért indítottak, mert egy tizenkét éves dombrádi kisfiú családja a kórházat okolta gyerekük halaláért, mivel az előző napon elvitték a kórházba a fiút, de onnan hazaküldték.

Az RTL Klub Híradója számolt be a belső vizsgálat eredményéről, amelyből az derült ki, hogy az intézmény szerint nem történt szakmai mulasztás. Az RTL Klubnak a kisfiú nagynénje nyilatkozott. Elmondása szerint miután a fiú nem evett, nem ivott és belázasodott, a szülei elvitték a háziorvoshoz, aki azt mondta, a gyereket be kell vinni a kisvárdai kórházba.

A kórházban állítólag mindössze annyit mondtak, be van gyulladva a torka, pihenjen, igyon sok vizet, és a testalkata miatt fogyókúrázhatna is, majd hazaküldték. A nagynéni elmondása szerint a fiú állapota másnap azonban egyik pillanatról a másikra súlyossá vált, remegni kezdett, fennakadt a szeme, majd megállt a szíve. A család megkezdte az újraélesztést, amit a kiérkező mentősök folytattak, és amint a gyerek pulzusa visszatért, helikopterrel a nyíregyházi kórházba szállították, de ott már nem tudták megmenteni az életét.

A Híradó úgy tudja: a fiúnak szívizomgyulladása volt.
A kisvárdai kórház nem akart nyilatkozni az ügyről, csak a vizsgálat lezárásáról szóló közleményt küldték el a csatornának - írja a HVG.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.