2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Április 28. 14:39, szerda | Koronavírus
Forrás: TASR

A kormány jóváhagyta a kultúrszemafort, jöhetnek a rendezvények

A kormány jóváhagyta a kultúrszemafort, jöhetnek a rendezvények

POZSONY, április 28. – Amennyiben az ország átlép a járványügyi szemafor második veszélyességi fázisába, – a piros jelzésbe – úgy megkezdődhet a tömegrendezvények és kulturális események szervezése.

A szerdán a kormány által jóváhagyott kultúrszemafor pontosan megszabja majd az egyes rendezvények feltételeit, a nézők számát és a szervezés pontos szabályait. „A dokumentum egyelőre tiltja a táncmulatságok, bálok, vásárok és hasonló események szervezését,” tette hozzá a tárca.

A második és az első fokozatban a nézőterek fele lesz megtölthető, emellett a második fokozat esetében pedig a kültereken 200 főben, a beltereken pedig 150 főben állapították meg a maximális nézőszámot. Amennyiben a helyzet javulna, és a szemafor átlépne az első fokozatba, úgy a maximális létszámokat 500-ban és 250-ben állapították meg. Az események egyelőre nem szólhatnak kisgyermekeknek és iskolás csoportoknak. „A mozitermek országos szinten zárva maradnak, regionális szinten viszont az új szabályok lépnek érvénybe,” tette hozzá a minisztérium. A mozizni vágyóknak azonban szükségük lesz 72 óránál nem idősebb PCR- vagy 24 óránál nem idősebb antigéntesztre is. Az eseményeken továbbra is érvényben lesz a maszkviselésről szóló rendelet, étel- és italfogyasztás csak a szabadtéri eseményeken lesz megengedve.

A szervezőknek mostantól minden vendég és néző telefonszámát és mailcímét kötelező lesz elkérniük, továbbá 15 napon keresztül tárolniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.