2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 27. 10:00, péntek | Kzélet
Forrás: tasr

A kormány kudarcot vallott, a betegek isszák meg a levét

A kormány kudarcot vallott, a betegek isszák meg a levét

Jana Bittó Cigániková, az SaS képviselője szerint a probléma abban rejlik, hogy korlátozták a nem állami egészségügyi szolgáltatók hozzáférését a helyreállítási tervhez.

A képviselőnő szerint a kormány elismeri a kudarcot, amely a helyreállítási tervből származó források jelentős részének elvesztéséhez vezethet. A késések miatt a Rázsochy kórház építése is veszélyben van.

Cigániková elmondása szerint a kormány továbbra is előnyben részesíti az állami kórházak projektjeit. „Az OĽANO vezetése egyszerűen úgy döntött, hogy bár a nem állami szolgáltatók biztosítják az egészségügyi ellátást Szlovákia nagy részén, mégsem jogosultak semmire, így előfordulhat, hogy pénzt veszítünk a helyreállítási tervből” – jegyezte meg.

A kormány január 25-én, szerdán a helyreállítási tervből jóváhagyta a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala műhelyéből származó válságintézkedéseket az egészségügyi projektekhez. Az ideiglenesen kinevezett egészségügyi miniszer, Vladimír Lengvarský viszont nem tart attól, hogy Szlovákia pénzt veszítene.
Ugyanakkor a miniszterek szerdán az állami mentőszolgálat járműparkjának korszerűsítéséről döntöttek. A mentősök 197 új járműért több mint 22 millió eurót kapnak. „Az új mentőautók azonban csak a pozsonyi és kassai betegekhez jutnak el, mert itt működik állami mentőszolgálat. A nem államiak, amelyek szintén betegeket ápolnak, életeket mentenek, egy fillért sem fognak látni” – magyarázta a képviselő.

Kép forrása: FB / Janka Bittó Cigániková

Címkék: egészségügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.