2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. November 20. 10:58, hétfő | Kzélet
Forrás: Teraz.sk

A kormány meghosszabbítaná a határellenőrzéseket

A kormány meghosszabbítaná a határellenőrzéseket

A kormány december 23-ig szeretné meghosszabbítani az ellenőrzést a magyar határon. Az ok az illegális migráció. A meghosszabbításra vonatkozó javaslatot a hétfői ülésen tárgyalják.

Az ülésen több tárca is nyújtott be javaslatot egyes törvények módosítására.

A környezetvédelmi minisztérium a vízügyi törvény módosítását terjesztette elő, amelyben a szennyvízkibocsátás mértékét tárgyalják. A legfeljebb 50 lakost kiszolgáló, kis szennyvíztisztító-telepek tulajdonosai így 2028. december 31-ig nyújthatnának be kérelmet az állami vízügyi hatósághoz.

A tárca egy másik pontban a környezetvédelmi pályázatokat kívánja módosítani. A javaslat szerint az alap köteles lenne megtéríteni a javítási összeget annak az ingatlannak a tulajdonosának, amelyen a környezeti hatás általi károkat helyreállították. A törvényjavaslat célja a törvény jelenlegi megfogalmazásában lévő ellentmondás megszüntetése.

A kabinet megvizsgálja a Kuenz-SK vállalatnak nyújtott beruházási ösztönzőt, amely a Kehnyecben (Kassa-vidék) található, konténerkezelő daruk gyártására szolgáló üzem termelésének bővítésére irányul. Az anyag szerint a vállalat 19 millió eurót fektet be és 15 új munkahelyet teremt 2028 végéig.

A benyújtott pontok szerint az FTE Automotive Slovakia vállalatnak jövedelemadó-kedvezmény formájában mintegy 17,5 millió euró összegű állami beruházási ösztönzőt kellene kapnia. A vállalat több mint 35 millió eurós beruházást tervez az eperjesi járásban, hogy diverzifikálja jelenlegi termelését. A tervek szerint 2030-ig 365 új munkahelyet teremt.

A pénzügyminisztérium azt is javasolja, hogy a közlekedési minisztérium legyen felelős az állami költségvetésből, állami alapokból és az önkormányzatok költségvetéséből fenntartott lakások bérleti díjának szabályozásáért.

A miniszterek ötödik ülésükön a tervek szerint megvitatják az idei év első felében bekövetkezett árvizek lefolyásáról és következményeiről szóló jelentést is. Az árvizek 234 695 eurónyi kárt okoztak és hét régiót érintettek.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.