2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Október 13. 15:17, kedd | Magyarország

A koronavírus miatt online tartják a budapesti karácsonyi vásárt

A koronavírus miatt online tartják a budapesti karácsonyi vásárt

Mivel a Covid-19 világjárvány tetőzését az adventi időszakra becsülik a szakemberek, idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár.

A vásárra jelentkező kézművesek és iparművészek termékeit ezúttal a vásárlók online, saját webshopjukon szerezhetik be, derül ki a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) közleményéből. A magyar kormány és az egészségügyi szakemberek nyilatkozatai szerint a járvány várhatóan november végén, decemberben fog tetőzni. Ezt az elmúlt hetek tendenciája a megbetegedések és halálesetek számának rekord mértékű növekedése is alátámasztja. Ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a vásár megtartása az azon résztvevők életét, egészségét vagy testi épségét veszélyeztetné. Emellett a BFTK egy kampányt is indít a magyar iparművészeti termékek népszerűsítésére.

Ennek keretén belül arra hívják fel az emberek figyelmét, hogy az említett termékeket vásárolják karácsonyra, ezzel támogatva a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézműveseket. Faix Csaba, a BFTK ügyvezetője így nyilatkozott: „A BFTK támogatja a hazai kézműveseket ebben a nehéz helyzetben, ezért a megsegítésükre kampányt tervez, amelynek keretében arra kérjük a lakosságot, hogy az idei ünnepekre is kézműves termékeket vásároljanak és ajándékozzanak. A vásárra jelentkezett kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart.“

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.