2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 27. 16:25, szerda | Helyi
Forrás: bratislava24.sk

A koronavírus továbbra is terjed a pozsonyi hontalanok között

A koronavírus továbbra is terjed a pozsonyi hontalanok között

A város által hontalanok számára felállított „karantén városkában” emelik a befogadóképességet. A pozsonyi Hradská utcai „karantén városkában” jelenleg 78 koronavírus-pozitív hontalan személy tartózkodik.

Összesen már 139 Covid-19 fertőzött hontalannak biztosított a főváros biztonságos izolációt, mondta Pozsony városának szóvivője, Katarína Rajčanová. A piros covid zónában, amely a Depaul Slovensko szervezet hajléktalanszállójában működik, jelenleg 25 hely van elfoglalva a rendelkezésre álló 44-ből. A városnak a „karantén városkában” már kétszer kellett növelnie az ágymennyiséget, így jelenleg 100 rendelkezésre álló hely van. „A segítségkérés az államtól a munkaügyi minisztériumon keresztül történt, de érintett a belügyminisztérium és a gazdasági minisztérium is” – tette hozzá Rajčanová a Dnes24-nek. A város a hontalanok ellátása érdekében szeretne több önkéntest felvenni és főként több egészségügyi dolgozót, akik azonban jelenleg nagyon elfoglaltak. Ezenkívül szükség lenne több szociális munkásra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.