2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Október 12. 00:02, hétfÅ‘ | Koronavírus
Forrás: TASR

A legújabb szigorítások listája – összefoglaló

A legújabb szigorítások listája – összefoglaló

POZSONY, október 11. – Szlovákia a napokban lépteti érvénybe a legújabb járványügyi szigorításokat. Erről a Központi válságstáb döntött vasárnapi ülését követően.

Az ok az egyre rosszabbodó koronavírus okozta helyzet. Egyes rendeletek már hétfÅ‘tÅ‘l, nagy részük pedig csütörtöktÅ‘l lép érvénybe.

- HétfÅ‘tÅ‘l a középiskolások távoktatásra állnak át a rendelet visszavonásáig.

- CsütörtöktÅ‘l (12.10.) kötelezÅ‘ lesz a szájmaszk viselése a városok és falvak kültéri részein is. Kivételt képeznek azok a családok, akik a településeken kívüli helyszínekre együtt érkeznek vagy 5 méterre tartózkodnak egymástól.

- Az élelmiszerüzletek és a drogériák csütörtöktÅ‘l ismét kijelölik a nyugdíjasok és szépkorúak számára fenntartott nyitvatartási idÅ‘t, mégpedig reggel 09:00 és 11:00 között.

- Korlátozzák a bevásárlóközpontokban és az üzletekben tartózkodó személyek maximális számát. Tizenöt négyzetméterre egy fÅ‘ jut majd.

- Betiltják a tömegrendezvényeket. Ez érvényes lesz az istentiszteletekre és a misékre is.

- A keresztelÅ‘ket, temetéseket és az esküvÅ‘ket továbbra is engedélyezik, de érvényes a beltéri 15m2/fÅ‘s szabály. Amennyiben az esemény kültéri helyszínen kerül megrendezésre, úgy nincs megszabva a résztvevÅ‘k maximális száma, ha betartják a két méteres távolságot.

- Az éttermek csak csomagolt ételt szolgálhatnak fel, és azt is csak kültéri helyszíneken lehet elfogyasztani.

- Az edzÅ‘termeket, a wellness-központokat, az aquaparkokat, a strandokat és a szaunákat bezárják.

- CsütörtöktÅ‘l betiltanak minden szervezett eseményt. Játékban van még a szabad gyülekezés betiltása 6+ fÅ‘ esetén. ErrÅ‘l a kormány dönt.

- Az 5 legfÅ‘bb sportverseny kivételt kapott. A focisták, hokisták, kosarasok, röplabdások és a kézilabdások tovább játszhatnak, természetesen nézÅ‘k nélkül és állandó teszteléseknek alávetve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.