2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 12. 11:21, csütörtök | Kzélet
Forrás: startitup.sk

A Lidl is leállítja a lakossági szórólapok terjesztését

A Lidl is leállítja a lakossági szórólapok terjesztését

Továbbá felszólítja a többi üzletet is, hogy vessenek véget a promóciós újságok papír alapú terjesztését.

Bár már vélhetően sokan megszokták az internetes szórólapok „lapozgatását”, az idősebb generációk azért még a mai napig szívesen lapozgatják a klasszikus papír alapú promóciós újságokat. A postaládák és a lakóházak bejáratai rendszeresen megtelnek velük, de megtalálhatók különféle újságokba és folyóiratokba ágyazva is.

Bár pontos statisztika nem létezik arról, hogy évente mennyi szórólap készül, azonban feltételezhető, hogy több százmillióra rúg ez a szám, amelynek súly a több tízezer tonnát is meghaladhatja.

Ha minden kereskedő úgy döntene, hogy korlátozza ezt a papírfogyasztást, a természet minden bizonnyal nagyon hálás lenne. A Lidl hosszú távon csökkenti a nyomtatott szórólapok költségeit, és összesen 6000 tonnával kevesebb papírt fogyaszt majd, mint korábban.

A természet fontos

„A szórólap a legerősebb kommunikációs eszközünk az ügyfelekkel. Ennek köszönhetően rendszeresen tájékoztathatunk akcióinkról, tematikus heteinkről vagy társadalmilag felelős tevékenységeinkről. Ennél is fontosabb azonban az a kérdés, hogy milyen állapotban hagyjuk a környezetet a jövő generációi számára” – magyarázza a Lidl beszerzésért és marketingért felelős vezetője, majd hozzátette: „Úgy gondoljuk, hogy ez a helyes döntés, és reméljük, hogy más láncok is követni fognak minket".

Az első lépés, amelyhez a Lidl folyamodott, a szórólap formátumának megváltoztatása volt még 2018-ban. Ez jelentős változás volt, ugyanis akkor az A3-ról A4-es méretre való átállásnak köszönhetően több mint 1500 tonnával csökkenték az éves papírfelhasználásukat. Egy évvel később a Lidl a régiók harmadában megszüntette a rendszeres promóciós szórólapok terjesztését, ennek köszönhetően további 850 tonnával csökkent a fogyasztás.

Az is bizonyítja, hogy a Lidl rendkívül fontos témának tartja a környezetkímélést, hogy a német élelmiszerlánc úgy döntött, az üzleteiben minden papíralapú árcédulát elektronikusra cserél.

forrás: startitup.sk

Címkék: újság, LIDL, szórólap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.