2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Május 27. 12:06, szerda | Sport
Forrás: fortunaliga.sk

A Ligás Klubok Úniója magyarázza a bizonyítványát

A Ligás Klubok Úniója magyarázza a bizonyítványát

Több kritika is érte a csapatok és a szurkolók részéről és a szlovák legfelsőbb bajnokságot szervező Ligás Klubok Unióját (ÚLK) a liga rájátszásának lerövidítése miatt.

Az ÚLK 5 pontban összegezte, hogy miért nem lehet öt fordulónál hosszabb a rájátszás, továbbá leszögezte, hogy a június 13-i ligarajt is egyelőre csak elmélet, mivel a központi válságstáb egyelőre nem engedélyezte hivatalosan a sportesemények lebonyolítását. Az ÚLK forgatókőnyvére a 12 csapatból 9 rábólintott.

Az indoklásban az első helyen a már említett probléma áll, tehát egyelőre minden sportesemény tiltólistán van, a tiltás feloldása június első felében következhet be.

Az ÚLK vlságstábja kidolgozta, de a központi válságstáb máig nem bólintott rá, lényegben érdemben nem abszolút nem foglalkozozz az egészségügyi és az események lebonyolítási útmutatóival. Ezek a meccsek teljes lebonyolításának menetét, illetve a játékosok tesztelésének menetét is magukban foglalják.

Az ÚLK indoklásában kitér arra is, hogy nagyon szoros időkorlátok közt kell lebonyolítani a liga hátralevő részét. Ha a liga június 6-án újraindulhatna és hétközben is tartanának meccseket, akkor az nemzetközi kupákba való nevezés leadásáig elméletileg le lehetni bonyolítani a fennmaradó 10 fordulót. Ez viszont azzal járna, hogy a liga lezárását követő héten már az első EL, vagy BL ellenféllel kellene megküzdeniük. A június 13-i start esetén a 10 fordulós rájátszás szóba sem jöhet.

Kifejtették továbbá, hogy így klubok kellőképpen fel tudnak majd készülni a kövekező idényre. Röviden: szeretnék, ha a klubok ilyen formában is meg tudnának takarítani valamennyi pénzt, hogy a kővetkező idény zőkkenőmentesen indulhasson.

Végezetül kitérnek arra, hogy a foci nézők nélkül nem az igazi, így azon fognak dolgozni, hogy nézők minél előbb visszatérhessenek a lelátókra. Amíg ez meg nem történik, addig minden meccset igyekeznek majd közvetíteni valamilyen patformon.

(lev)

Címkék: dac, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.