2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Október 16. 16:01, péntek | Koronavírus
Forrás: TASR

A losonci kórházban 48 egészségügyi dolgozó fertőződött meg

A losonci kórházban 48 egészségügyi dolgozó fertőződött meg

LOSONC, október 16. – Eddig 48 kórházi dolgozónál állapították meg a koronavírus okozta fertőzést a losonci kórházban.

A TASR hírügynökségnek ezt Júlis Höffer, a kórház igazgatója erÅ‘sítette meg, aki szerint 14 orvosról és 32 nÅ‘vérrÅ‘l van szó.

„A többi fertÅ‘zöttet a kórház egyéb munkatársai adják. Mindent megtettünk azért, hogy az egészségügyi ellátás ne legyen veszélyeztetve, bevallom nem ment simán,” magyarázta az intézményvezetÅ‘.

A fertÅ‘zöttek mindegyike két osztályon dolgozik. „A belgyógyászatról és az aneszteziológiáról van szó. Ha szétszedjük a kettÅ‘t, beláthatóan nagyon sok munkatársról van szó, így lépnünk kellett,” mondta Höffer.
Az igazgató szerint azonban a helyzet nem olyan súlyos, mint például a bártfai kórházban, ahol több, mint száz alkalmazott esett ki. Hozzátette, hogy a járási válságstáb már küldött két sürgÅ‘sségi orvost.
Egy vészhelyzeti szükségállapot esetében, ha nem lesz ki dolgozzon, szükség lesz a privát szektorban dolgozó orvosokra is. „Az itteni orvosok állandóan dolgoznak, szükségük van a pihenésre. Nem lehetnek állandóan munkában,” nyomatékosított az igazgató.

Címkék: koronavírus, Losonc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.