2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Október 16. 12:15, péntek | Kultúra
Forrás: TASR

A MÁSSÁG filmfesztivált idén csak online vetítik

A MÁSSÁG filmfesztivált idén csak online vetítik

POZSONY, október 16. – A „Másság” Filmfesztivált (Filmový festival inakosti) a mozikra is érvényes szigorított járványügyi rendeletek miatt csak online vetítik majd. Az eseményt eredetileg október 19-re tervezték.

„A programból szerencsére sikerült legalább az első fesztiválnapot megtartanunk a pozsonyi Lumiére és a kassai Úsmev mozik közreműködésével,” tájékoztatta a TASR hírügynökséget Roman Samotný, a fesztivál PR menedzsere. Hozzátette, hogy az október 14-i ünnepi megnyitóra eljött Natália Milanová, a kulturális tárca vezetője, aki egyben az esemény védnöke is.

„Tudom, hogy a járványügyi rendeletek miatt a szervezők kénytelenek voltak megmásítani az eredeti programot, de annak viszont örülök, hogy nem adták fel a toleranciát és elfogadást hirdető fesztivál alapelveit, és - igaz szerényebb körülmények között - , de végül megszervezik az eseményt. Örülök, hogy a Kulturális minisztérium újra a küldetéséhez híven tudja támogatni a művészet és a kultúra minden szegmensét,” mondta Milanová.

Az eredeti program alapján tervezett alkotásokat egy pótterminusban játszák majd le a mozik, természetesen a filmszínházak újranyitását követően valamikor. A fesztivál azonban folytatódik az online vetítéseknek köszönhetően, amelyeket október 20. és 25. között lehet megtekinteni a www.kino-doma.sk weboldalon. „Az alkotásokat csak a szlovákiai nézőink tudják megtekinteni,” zárta Samotný.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 10:24, hétfő | Kultúra

A nagyszombati Nyugat-szlovákiai Múzeumban nyílik kiállítás az SNP 80. évfordulója alkalmából

A mozgósítást, a nagyszombati helyőrségnek a felkelésre való indulását és újjászervezését a kiállítás tematikus egységei külön-külön dokumentálják.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.