2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 13. 20:59, szombat | Tech
Forrás: TechRadar

A MasterCard is megnyitja kapuit egyes kriptovaluták előtt

A MasterCard is megnyitja kapuit egyes kriptovaluták előtt

A pénzügyi cég új kliensek felé kíván nyitni.

A Mastercard úgy döntött, hogy a jövÅ‘ben bizonyos kiválasztott digitális pénzek számára megnyitja a globális pénzügyi hálózatát. A lépésre még az év vége elÅ‘tt sor kerül. A pénzügyi szolgáltató közölte, hogy azt várja a nyitástól, hogy a vásárlók és a kereskedÅ‘k számára számos új lehetÅ‘ség nyílik meg, hiszen teljesen új formában fizethetnek majd az árucikkekért. A kereskedÅ‘k olyan új ügyfeleket szerezhetnek, akik már eddig is hajlandók voltak digitális vagyonokba fektetni, míg a vásárlók elÅ‘tt szintén új távlatok nyílnak.

Fontos ugyanakkor, hogy a Mastercard nem fogja az összes virtuális fizetÅ‘eszköz használatát támogatni, mert az indoklás szerint számos kriptovalutának elÅ‘ször még meg kell felelnie a szigorú elÅ‘írásoknak és ehhez meg kell tenni a szükséges intézkedéseket, többek között a pénzmosás ellen.

Az egyelÅ‘re kérdéses, hogy a Mastercard melyik digitális pénzek alkalmazását fogja támogatni. Vannak olyan úgynevezett stablecoinok, amelyek értéke a hagyományos valuták árfolyamához van kötve és ezáltal elkerülhetÅ‘k a nagy árfolyamváltozások. Ilyen virtuális fizetÅ‘eszköz lenne a tervek alapján például a Facebook által fejlesztett Libra, új nevén a Diem. Az mindenesetre jelzésértékű, hogy a pénzügyi konszern 2019 októberében a Visával együtt kihátrált a Libra projekt mögül, annak ellenére, hogy az stablecoin lesz.

Címkék: kriptovaluta, MasterCard

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.