2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Augusztus 16. 11:53, vasárnap | Helyi
Forrás: TASR

A Nemzeti színház megtartja a Carmen online premierjét

A Nemzeti színház megtartja a Carmen online premierjét

POSZONY, augusztus 16. - A Szlovák nemzeti színház nézői igazi csemegében részesülnek a társulat legújabb projektjének köszönhetően.

Az ambíciózus projekt, amely a Carmen címet viseli, három részből áll: balett, opera és dráma. Egy inovatív projektről van szó, amelyet a Színház évében, a 100 szezonra szánt a társulat. Mint minden szférát, a színházat is megviselte a koronavírus-járvány. "A balett, az opera és a dráma összeolvasztása új színházi dimenziókat nyitott meg előttünk. A kamera három szemszögből vette fel Carment: szenvedélyes Monika Fabianová személyében, a lebilincselő balett Olga Chelpanová előadásában, valamint Rupi Kaur versein keresztül maga a dráma. Itt Táňa Pauhofová játékát élvezhetjük," jelezték az alkotók.

A női identitásról, a szerelemről és az érett kapcsolatokról szóló darabot ma 20:00-kor tekintheti meg a nagyérdemű a Nemzeti színház Youtube-csatornáján.

Címkék: Carmen, színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.