2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 25. 10:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Paraméter.sk

A Paraméter megrázó dokumentumfilmet készített a dunaszerdahelyi COVID-osztályon

A Paraméter megrázó dokumentumfilmet készített a dunaszerdahelyi COVID-osztályon

Megrázó kordokumentumot készített a Paraméter stábja. A félórás videó a dunaszerdahelyi kórház COVID-osztályának szörnyű realitását mutatja be egy orvos és több nővér szemén keresztül.

"2021 februárjában az egymillió főre jutó COVID-haláleseteket tekintve Szlovákia világelsővé vált. A koronavírus-járvány súlyos helyzetbe sodorta a Dunaszerdahelyi járást, amely a január-februári időszak legfertőzöttebb régiója lett.

A dunaszerdahelyi kórházban 2020 októberétől 2021 február közepéig 757 COVID-beteg fordult meg, és minden harmadik páciens meghalt. Az egészségügyi személyzet éjjel-nappal harcol a kilátástalan állapottal, a járványhelyzet azonban csak egyre súlyosbodik.

FIGYELEM! Az alábbi riportfilm a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz. Felvételeink a Svet zdravia dunaszerdahelyi kórházának engedélyével 2021 februárjában készültek. A videóban felismerhető személyek írásos beleegyezésüket adták arcuk és hangjuk megjelenítéséhez."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.