2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. November 21. 15:20, kedd | Kzélet
Forrás: Teraz.sk

A parlament megszavazta a bizalmat az új Fico-kormánynak

A parlament megszavazta a bizalmat az új Fico-kormánynak

A miniszterelnök a múlt héten ismertette a kormányprogramot a képviselőkkel, és bizalmat kért a parlamenttől. A négy napon át tartó vitában több mint 70 képviselő szólalt fel, főként az ellenzék részéről.

Robert Fico (Smer-SD) kabinetje elnyerte a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának bizalmát. A képviselők jóváhagyták a kormány programnyilatkozatát. A 143 jelenlévő képviselőből 78-an szavaztak igennel, 65-en ellene.

A kormányfő a múlt héten ismertette a képviselőkkel a kormányprogramot, és kérte, hogy szavazzanak bizalmat a kabinetnek. A vita négy napon át tartott, a több mint 70 felszólaló nagy része az ellenzék részéről jött. Ezek a képviselők a konkrét és világos célok hiányát rótták fel a kormányprogramnak. A vita végén a miniszterelnök köszönetet mondott a felszólalóknak, és hozzátette, hogy a kabinet tagjai figyelemmel kísérték a vitát, és hogy több felszólalásban is ösztönző gondolatokat látott.

A Szlovák Köztársaság alkotmánya szerint minden új kormánynak a kinevezését követő 30 napon belül meg kell jelennie a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa előtt, ismertetnie kell programját és bizalmat kell kérnie.

A kormányprogramról szóló szavazás után Peter Pellegrini (Hlas-SD), a parlament elnöke 14.00 óráig berekesztette az ülést. A képviselőknek még két kormányjavaslatot kell napirendre tűzniük, többek között azt, hogy ezeket rövidített törvényhozási eljárásban tárgyalják. Ezek a fekvőbeteg-ellátás kategorizálásáról szóló törvény módosítása, valamint a 13. nyugdíjról szóló törvény módosítása.

Forrás: teraz.sk

Címkék: bizalom, parlament

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.