2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Április 22. 12:10, csütörtök | Kzélet
Forrás: TASR

A PENTA eladta az Új Szót is kiadó Petit Press-t

A PENTA eladta az Új Szót is kiadó Petit Press-t

POZSONY, április 22. – A befektetési csoport kiszáll a Petit Press-ből, 34%-os kisebbségi tulajdonát pedig a Media Development Investment Fund (MDIF) New York veszi meg. A SME weboldalán számolt be az üzletről.

A befektetők között ott van még Alexej Fulmek, Peter Mačinga, és az azet.sk, valamint az aktuality.sk tulajdonosa Marek Václavík is. Ők a részvények 5,5%-t vásárolják fel. A kiadó főnőke Alexej Fulmek szerint a részvényesek struktúrájának változása fontos lépés a cég történetében. Fulmek örül az MDIF belépésének, elmondása szerint ugyanis a befektetői alap minidig is nagy hangsúlyt fektetett a média függetlenségére.
A SME portál szerint a PENTA az elmúlt években teljesen más stratégiát képzelt el, mint a kiadó és a többségi tulajdonos. „Mivel attraktív ajánlatot kaptunk, beleegyeztünk kisebbségi tulajdonunk értékesítésébe. A Petit Pressnél töltött idő alatt nagyon hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, főleg a digitális előfizetések terén,” mondta Marán Slivovič, a PENTA munkatársa.

Az MDIF vezérigazgatója, Harlan Mendel bízik benne, hogy a sikerül megerősíteni és megszilárdítani a Petit Press vezető médiapiaci pozícióját. „A cég továbbra is a minőségi újságírásra építve folytatja vállalkozását,” mondta. Az MDIF egy olyan non-profit befektetői alap, amely főleg olyan országokban tevékenykedik, ahol veszélyben van a sajtószabadság. Előnyös kölcsönöket folyósítanak olyan médiák és kiadók számára, akik élharcosoknak számítanak a független újságírás terén. Az alap 1996-tól működik és már 44 országban fektetett be médiákba és kiadókba.

Címkék: PENTA, Petit Press

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.