2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Június 17. 18:04, péntek | Tech
Forrás: SONY • Try Hard Guides • 80 LEVEL

A PlayStation 5 PRO-vezérlők kísértetiesen hasonlítanak az XBOX Elite karokra

A PlayStation 5 PRO-vezérlők kísértetiesen hasonlítanak az XBOX Elite karokra

Vadiúj dizájnnal és funkciókkal ellátott PRO vezérlőt tervez a Sony, az első képek alapján pedig nagy lesz a hasonlóság az XBOX Elite-vonalra. Az eltérés azonban fontos elem lehet.

A Sony PlayStation-üzletága gyakran szerepel a hírekben, nemrég a PS1-emulátoroktól volt hangos a kibertér. A jelek szerint a cég eközben új vezérlÅ‘kön dolgozik, amelyek már a rivális megoldásaira hajaznának, viszont a két család nem lenne teljesen azonos.

A napokban egy külsÅ‘s, több alkalommal megbízhatónak bizonyult kiszivárogtató tette közzé friss értesüléseit, amelyek alapján már készülÅ‘ben van a PS5 vadonatúj vezérlÅ‘je. Ezt állítása szerint házon belül egyelÅ‘re csak a PlayStation 5 Pro Controller néven emlegetik, a kialakítás terén viszont ismerÅ‘s vonalakat látunk, hiszen a fejlesztés nagyban hasonlít arra, amit a Microsoft az Xbox Elite-vonalon belül megvalósított. A fontosabb jellemzÅ‘k között a lecserélhetÅ‘ analóg stick, hátoldali kerekek, trigger gomb, valamint új, jó eséllyel cserélhetÅ‘ grip jelenik meg, ezzel a megoldás az eddigieknél jobban egyedire szabható lenne.

A rivális fejlesztéseihez képest nyilván az analóg stick lesz a legnagyobb eltérés, a külsÅ‘s forrás állítása szerint itt a teljes thumbstick-egységet könnyen lecserélhetjük majd. Ezzel a hibás, illetve lötyögÅ‘ példányokat új vezérlÅ‘ lecserélése nélkül leválthatjuk, viszont eközben a szoftveres oldalon is komoly javulást látunk majd, bár ez utóbbi részleteit még a kiszivárogtató sem ismeri, így még várnunk kell a további információkra. Természetesen, mivel külsÅ‘s beszámolóról van szó, még nem vehetünk mérget a fenti részletekre, viszont az elkövetkezÅ‘ hetekben a gyártó is megszólalhat a kérdésben, tisztább képet nyújtva számunkra.

Még ebben a hónapban több új hardver is befuthat, meglátjuk, ez mennyiben valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.