2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 07. 16:01, vasárnap | Tech
Forrás: Porsche / Bild

A Porsche 2030-ra szinte csak elektromos autókat szeretne árulni

A Porsche 2030-ra szinte csak elektromos autókat szeretne árulni

A német luxusautó-gyártó idén 15 milliárd eurót fektet be a cég átállást elősegítendő.

Oliver Blume nagyratörÅ‘ tervekkel állt elÅ‘. A vezérigazgató nyilatkozata alapján a Porsche cég az évtized végén már szinte csak elektromos autókat szeretne értékesíteni. Egészen pontosan: eladott autóiknak 80%-át már az elektromos verziók tennék ki.

A skála ezen belül széles lesz, tehát Blume nem csak a teljesen elektromos autókra gondolt, hanem a hibridekre is, miközben természetesen a hagyomány belsÅ‘ égésű motorokkal ellátott 911-es modellhez is hozzá lehet majd jutni, de úgy, hogy már a szintetikus üzemanyagokat is fel tudja dolgozni.

Nem újkeletű a Porsche terve, korábban már jelezték, hogy 2025-ig szeretnék elérni az 50%-os arányt. A tervek szerint a következÅ‘ évben 15 milliárd eurónyi fejlesztésekkel szeretnék elektromosítani már meglévÅ‘ modelljeiket. A cég egyébként nem áll rosszul: a már teljesen elektromos Taycan „csupán” 80,000 euróba kerül és tavaly 20,000 darabot sikerült értékesíteni.

Címkék: elektromos autó, Porsche

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.