2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Szeptember 08. 14:56, péntek | Helyi
Forrás: teraz.sk

A portugálok elleni mérkőzés miatt korlátozott forgalomra lehet számítani Pozsonyban

A portugálok elleni mérkőzés miatt korlátozott forgalomra lehet számítani Pozsonyban

A fővárosi rendőrség forgalomkorlátozásokra figyelmeztet a Szlovákia – Portugália mérkőzés miatt.

A közúti forgalomkorlátozások elsősorban a Príkopová, Viktora Tegelhoffa, Kalinčiakova és Bajkalská utcákat érintik a Vajnorská utcával való kereszteződéstől a Trnavská cesta felé vezető szakaszon.

A rendőrség forgalomkorlátozásokra figyelmeztet a pénteki, Szlovákia és Portugália válogatottjainak labdarúgó-mérkőzésével kapcsolatban a pozsonyi Nemzeti Labdarúgó Stadionban. A mérkőzésre mintegy 22 ezer embert várnak. Erről a TASR-t a pozsonyi regionális és városi rendőrség munkatársai tájékoztatták.

A közúti forgalomkorlátozások elsősorban a Príkopová, Viktora Tegelhoffa, Kalinčiakova és Bajkalská utcákra vonatkoznak majd a Vajnorská utcával való kereszteződéstől a Trnavská cesta utcáig tartó szakaszon. A rendőrség felszólította a járművezetőket, hogy tartsák tiszteletben a rendőrség utasításait és felszólításait, és legyenek tekintettel másokra. "Az esetleges további forgalomkorlátozásokról időben tájékoztatjuk a lakosságot" - mondta Silvia Šimková, a Pozsonyi Regionális Rendőrigazgatóság szóvivője.

Bejelentette, hogy a közlekedésrendészet munkatársai a biztonsági intézkedés ideje alatt figyelemmel kísérik a helyzetet, és készen állnak arra, hogy annak alakulása szerint operatívan reagáljanak.

A Pozsonyi Városi Rendőrség a közösségi hálón arra figyelmeztetett, hogy a mérkőzés nem kockázatos, de kivételesen nagy számú szurkolói részvételre számítanak. Elmondásuk szerint várhatóan 22 ezer ember érkezik majd a stadionba. "A városi rendőrség ezért jelentősen megerősíti a járőröket a helyszínen" - tették hozzá.

Azt tanácsolta a stadionba látogatóknak, hogy kerüljék a parkolást a stadion közelében, és hagyják járműveiket a tágabb környéken. "Az ideális az, ha a tömegközlekedési járatokkal közlekednek a városban" - mutatott rá a rendőrség. Azt is tanácsolják az autósoknak, hogy kora este kerüljék el a stadion környékét, és használjanak alternatív útvonalakat.

"A két futballcsapat szurkolóit is arra kérik, hogy legyenek udvariasak, viselkedjenek méltóságteljesen, és kerüljék a sportszerűtlen gesztusokat vagy az agresszió megnyilvánulásait" - tette hozzá a városi rendőrség.

Forrás: teraz.sk

Címkék: foci, labdarúgás, pozsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.