2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Március 16. 13:56, csütörtök | Helyi
Forrás: teraz.sk

A Pozsonyi Állatkert új tagja egy Samba nevű dél-afrikai oroszlán lett

A Pozsonyi Állatkert új tagja egy Samba nevű dél-afrikai oroszlán lett

Samba egy szállítóládában érkezett Pozsonyba. A tenyésztők több héten át tréningezték az érkezőt, hogy az állat ne érezzen stresszt a szállítás során.

A múlt hét vége óta a pozsonyi állatkertnek új jövevénye van egy dél-afrikai oroszlán formájában. A Samba névre keresztelt hím a csehországi Hodonínban található állatkertből érkezett, ahol 11 évet töltött. Jelenleg az új otthonához való alkalmazkodás zajlik, majd sorra ismerkedik a nőstényekkel.

"A 18 éves nőstényünk domináns volt az előző kapcsolatában, és az oroszlán a hodoníni állatkertben is hasonlóan domináns volt. Ismerkedésük tehát lassú és nagyon óvatos lesz, és a tenyésztők figyelő szemei alatt zajlik majd" - magyarázza az állatkert.

Samba egy szállítóládában érkezett Pozsonyba. A hodoníni tenyésztők több héten át tréningezték az érkezőt, hogy az állatot ne érje stressz a szállítás során. Maga a szállítás zökkenőmentesen zajlott. Mivel az oroszlán együttműködő volt, nem kellett elkábítani, és nagyon fürgén szaladt az új helyére. Az állatkerti gondozókkal együttműködve döntik el, hogy az állatkerti látogatók mikor láthatják majd őt.

A pozsonyi állatkert körülbelül egy évvel ezelőtt búcsúzott el Haldir oroszlántól. Mivel az oroszlánok társas állatok, társának, Jawának Európa-szerte kerestek új társat. Végül a hodonini állatkert ajánlotta fel nekik, mivel az ottani oroszlán fél évvel ezelőtt vesztettel el a társát. Középkorú, türelmes és nyugodt.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.