2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2020. Augusztus 17. 09:57, hétfő | Helyi
Forrás: TASR

A pozsonyi Egyetemi kórház masszív felújításon esett át

A pozsonyi Egyetemi kórház masszív felújításon esett át

POZSONY, augusztus 17. - A pozsonyi Egyetemi kórházban 2018 és 2019 között több külső és belső felújítási munkálat is zajlott. Az épület több, mint 50 éves, hasonló invesztíció utoljára 30 éve történt.

Ennek okán több épületrész és szárny nem felelt meg a biztonsági és higéniai normáknak. Ezt a legnagyobb kórház szóvívője, Eva Kliská nyilatkozta lapunknak. Hozzátette, hogy a már elkészült munkálatok, valamint az Egészségügyi minisztérium 15 millió eurós támogatásának köszönhetően a helyzet már javul. A felújítás és tatarozás mellett új berendezések vásárlására is költött a kórház. "Kórházunk célja az, hogy a megfelelő modernizációval magasabb szintre emeljük a betegellátást és az egészségügyi szolgáltatások minőségét. Emellett nagy figyelmet fordítunk arra is, hogy az orvosok és kórházi dolgozók megfelelő körülmények között tudjanak dolgozni, hiszen ez is elengedhetetlen a betegek ellátásához," mondta Renáta Vandriaková, a kórház igazgatója.

A szóvívő információi alapján megújult a II.Ginekológia-szülészeti klinika Főréven, a Kramárei kórház újszülött osztályának intenzív része, három kórház műtői, valamint a kramárei baleseti sebészet. Kliská szerint pont a fent említett baleseti sebészet így az egyik legmodernebb lett Közép-Európában. A Ciril és Metód-, az Óvárosi-, valamint a Pozsonypüspöki kórházakban pedig éppen ablakcsere folyik. "Szisztematikus felújítás zajlott mind a behajtó utak, mind a mellékhelységek és zuhanyzók esetében, továbbá minden kórházban kicseréltük a felvonókat, nyilvános illemhelyeket és a lépcsőházakat." tette hozzá Kliská azzal, hogy a gyógyszertárak is felújításon estek át.

Címkék: kórház, pozsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.