2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 17. 14:27, vasárnap | Helyi önkormányzati
Forrás: TASR

A pozsonyi Ligetfalun új parkolási rendszert vezetnek be

A pozsonyi Ligetfalun új parkolási rendszert vezetnek be

Újabban egy rezidens legfeljebb két járművet regisztrálhat, ebből egyet cégi és a másikat magán célra. A pozsonyi Ligetfalu (Petržalka) új parkolási rendszert vezet be.

A városrész rendelete csökkenti a regisztrálható járművek számát és bevezeti az ún. látogatói órákat. A változás csaknem 1100 állandó lakhellyel rendelkező személyt érint a városrészben. „Ha a rezidensek továbbra is korlátlan számú járművet regisztrálhatnának, sosem lenne elég parkolóhely mindenki számára“ – magyarázta Ligetfalu polgármestere, Ján Hrčka a TASR-nek.

Az új rendszer szerint egy rezidens legfeljebb két járművet regisztrálhat, abból egyet cégi és a másikat magán használatra. Ha valaki regisztrálná házastársa vagy szülője autóját, s azoknak nincs állandó lakhelye Ligetfalun, akkor csak egy autó regisztrálását igényelheti. Egy lakásra egyúttal maximum 3 járművet regisztrálhatnak, tehát lakásonként legfeljebb 3 rezidens kártyát állítanak ki. Februártól bevezetik az ún. látogatói órákat is, amellyel lehetővé teszik a látogátók átmeneti parkolását az érintett rezidens parkolóhelyén. A látogatói órák mennyisége a rezidens járműinek számától függ. Akinek egy regisztrált autója van, 30 látogatói órára jogosult. Az a rezidens, akinek egyáltalán nincs regisztrált autója Ligetfalun, 60 órával rendelkezik. Azok a rezidensek, akiknek több, mint egy járműve van regisztrálva, egyáltalán nem élhetnek a látogatói órák előnyével. Összesen 33.900 rezidensből 29.000-nek van egy autója, 4400-nak van két autója és 522 rezidensnek van három vagy több autója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.