2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 09. 16:16, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: bratislava24.sk

A pozsonyi óriástrolibusz

A pozsonyi óriástrolibusz

A pozsonyi Közlekedési Vállalat újabb hibrid trolibuszt tervez üzembe helyezni. Az említett tömegközlekedési jármű az egyik leghosszabb a világon. Vajon melyik szakaszokon fog járni?

A PKV a 201-es vonal egyre növekvő utasszámára kíván így reagálni. Az új, három részből álló 24 méteres gépek a régi 19 méteresek helyére érkeznek.

TESZTELÉS
Hasonló járműveket már tesztelnek Linzben és más svájci városokban is. Mivel Pozsony városának még nincs tapasztalata ilyen hosszú és ilyen méretes járművekkel, a PKV ezért tesztutakat javasol több gyártónak is. Az a cég, amely pozitívan reagál a felhívásra, elsőként tesztelheti az óriásbuszokat. „Több paramétert fogunk megvizsgálni. Elsősorban arra vagyunk kíváncsiak, hogy a buszok elférnek-e az adott útvonalakon, képesek-e bevenni az összes kanyart anélkül, hogy veszélyeztetnék a forgalom folyamatosságát és persze, hogy nem hosszabbak-e, mint a megállók. Érdekes lesz a buszok összehasonlítása azokkal a hibrid trolikkal, amelyeket még október végén teszteltünk,” nyilatkozta Ľubica Melcerová, a PKV szóvivője.
Ellenőrzik az elemek élettartamát is, főleg a 201-es vonalon. A teszteket kizárólag utasok nélkül hajtják végre.

Címkék: pozsony, trolibusz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.