2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Augusztus 16. 17:41, szerda | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

A rendőrség vádat emelt két férfi ellen, mert rendőrgyilkosságra készültek

A rendőrség vádat emelt két férfi ellen, mert rendőrgyilkosságra készültek

A vádlottak a nagyszombati motoros katasztrófavédelmi egység egyik rendőrtisztjét vették célba.

A rendőrség vádat emelt két férfi, Petr B. és Roman Č. ellen, akik egy rendőr meggyilkolásának előkészítésével vádolták meg a munkájával összefüggésben. 25 év börtönbüntetésre vagy életfogytiglani szabadságvesztésre számíthatnak. Ezt Štefan Hamran rendőrkapitány jelentette be szerdán sajtótájékoztatón.

A Hlohovec és Leopoldov közötti füves területen kedden (augusztus 15.) tartott helyszíni kutatás során a rendőrség bizonyítékokat foglalt le, amelyeket szakértői vizsgálatra küldtek.

Peter B.-t a keddi Ráchel-akció során tartóztatták le. A rendőrség négy házkutatást és két kutatást is tartott más helyiségekben. Roman Č. jelenleg előzetes letartóztatásban van. Korábban már jogerősen elítélték különböző kábítószer- és erőszakos bűncselekmények miatt. Mindkettőjüket különösen súlyos bűncselekmény, a védett személy - köztisztviselő - ellen előkészületben elkövetett előre kitervelt emberölés előkészületének szakaszában és különös indítékkal - bosszú - elkövetett emberölés - miatt vádolják.

A vádlottak célpontja a nagyszombati sürgősségi motorizált egység (PMJ) egyik rendőrtisztje volt. Az indíték a PMJ nagyszombati tagjai által a Roman Č. vádlott ellen elkövetett ismételt hivatalos beavatkozások voltak. "Az indíték számomra meghökkentő, a rendőr hivatali feladatainak szabályos ellátása" - nyilatkozta Hamran.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.