2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Szeptember 17. 10:33, csütörtök | Helyi
Forrás: TASR

A somorjai gimisek elővigyázatosságból online folytatják

A somorjai gimisek elővigyázatosságból online folytatják

SOMORJA, szeptember 17. – A somorjai Madách Imre Magyar Tannyelvű Gimnázium a csütörtöki naptól távoktatást nyújt diákjainak.

Minden diák és pedagógus elővigyázatosságból inkább otthonról folytatja a munkát, miután többen is kapcsolatba kerültek egy COVID-19 betegségben szenvedő személlyel. A TASR hírügynökséget Nagyszombat megye kommunikációs irodája tájékoztatta.

A megyevezetés a dunaszerdahelyi közegészségügyi hivatallal való egyeztetés után dönt az iskola további sorsáról. „A megyei középiskolákban érvényesek a járványügyi biztonsági intézkedések, tehát a szájmaszk viselése, a távolságtartás, a kézfertőtlenítés vagy éppen az állandó testhőmérséklet-mérés,” mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye ispánja.

Hozzátette, hogy az előírások alapján fognak eljárni, szorosan együttműködve a Közegészségügyi hivatal járási irodájával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.