2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 17. 14:16, kedd | Tech
Forrás: techradar.com

A Sony új Walkman készüléke minden eddiginél jobb minőségű zenét ígér

A Sony új Walkman készüléke minden eddiginél jobb minőségű zenét ígér

A Sony teljes mértékben felkarolja a zenei streamelést legújabb Walkman készülékével, az NW-A306-tal. Ez a lejátszó képes a streaming szolgáltatókon keresztül lejátszott zenék minőségét is feljavítani.

A digitális zene megjelenése rendkívül kényelmessé tette a teljes zenegyűjtemény hordozhatóságát. Hol vannak már azok az idÅ‘k, amikor számos CD-t vagy kazettát kellett magunkkal vinni egy hosszabb útra, ha nem akartuk ugyanazokat a dalokat körbe-körbe hallgatni. A zenei streaming szolgáltatók pedig még tovább emelték a tétet, mivel nekik köszönhetÅ‘en már le sem kell tölteni a kedvenc zeneszámainkat, mivel a platformon mind elérhetÅ‘.

Az fanatikus audiofilek szerint azonban vétek ilyen módon meggyalázni a zenét, mivel a tömörített zenefájlokból hiányozhat az eredeti számok dinamikatartománya és egyéb akusztikus finomságai. A Sony NW-A306 azonban éppen ezen hivatott változtatni, köszönhetÅ‘en az Edge-AI és a DSEE Ultimate (Digital Sound Enhancement Engine) funkcióinak, amelyek a tömörített digitális zenei fájlok valós idejű felskálázására szolgálnak, ezzel biztosítva sokkal gazdagabb és dinamikusabb élményt a dalok lejátszása közben.

Ennek ellenére van néhány lehetséges hátránya is. Egyrészt nincs benne sok tárhely. A Sony NW-A306 32 GB tárhellyel rendelkezik, de a szükséges szoftverek telepítése után, már csak körülbelül 18 GB marad. Ez minden bizonnyal elég ahhoz, hogy néhány albumnál több elférjen a készüléken, de azok, akik hatalmas zenei könyvtárral rendelkeznek, vélhetÅ‘en hamar megtelítik a tárhelyet. Aztán ott van a magas ára, az NW-A306 ugyanis körülbelül 450 euróért lesz elérhetÅ‘ hazánkban.

forrás: techradar.com

Címkék: SONY, walkman, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.