2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 11. 15:48, hétfÅ‘ | Koronavírus
Forrás: HVG

A szerbek választhatnak, ki melyik koronavírus-vakcinát szeretné

A szerbek választhatnak, ki melyik koronavírus-vakcinát szeretné

A regisztráció során ezen kívül azt is közölni lehet, kinek milyen betegségei vannak.

A hivatalos szerb weboldalon a koronavírus elleni oltásra regisztrálók jelezhetik, hogy melyik koronavírus-vakcinát szeretnék kérni és melyiket nem, tájékoztat a 444.hu. Erre sem Szlovákiában, sem Magyarországon nincs lehetÅ‘ség. A szerb oldalon a gyártó nevével együtt tüntették fel a különféle oltásokat, így könnyebben lehet köztük tájékozódni. A kínálatban választani lehet a német-amerikai Pfizer/BioNTech, az orosz Szputnyik V, a kínai Sinopharm, a brit AstraZeneca, valamint az amerikai Moderna vakcinák közül. A regisztrálók ezen kívül feltüntethetik, van-e valamilyen betegségük, illetve fekvÅ‘betegnek minÅ‘sülnek-e, és ha igen, otthonukban kapnak-e ellátást. Szerbiába január végéig kétmillió vakcinát szállítanak különbözÅ‘ gyártóktól, beleértve a decemberi szállítmányokat is. ErrÅ‘l Ana Brnabic szerb kormányfÅ‘ tájékoztatott hétfÅ‘n. December 24-e óta eddig közel tízezer embert oltottak be az országban, fÅ‘leg egészségügyi dolgozókat.

Címkék: oltás, szerbia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.