2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Augusztus 27. 14:23, vasárnap | Tech
Forrás: teraz.sk

A szlovák vállalatok 41%-a a közvetlen autóvásárlást részesíti előnyben flottái számára

A szlovák vállalatok 41%-a a közvetlen autóvásárlást részesíti előnyben flottái számára

A szlovákiai cégek a flottájukba való gépkocsik beszerzésekor leggyakrabban, 41%-ban a közvetlen vásárlást választják.

Az operatív lízinget a vállalatok 33%-a alkalmazza, további 15% finanszírozza flottáját pénzügyi lízinggel, 11% pedig járműhitelt vesz igénybe. Ez derül ki az Arval Slovakia felmérésébÅ‘l, amelybe 250 szlovákiai vállalatot vontak be.

Európában a vállalatok átlagosan nagyjából ugyanúgy használják az elsÅ‘ három járműfinanszírozási lehetÅ‘séget, mint Szlovákiában. Európában a vállalatok 30%-a választja a gépjárművek végleges megvásárlását, 29%-uk az operatív lízinget, további 29%-uk pedig a pénzügyi lízinget. A vállalatok körülbelül 9%-a finanszírozza flottáját hitelbÅ‘l.

"Eközben Szlovákiában a vállalatok 18%-a tervezi, hogy a következÅ‘ három évben bevezeti vagy növeli az operatív lízing használatát" - mondta Marian Burian, az Arval Slovakia vezérigazgatója, hozzátéve, hogy Európában a vállalatok 34%-a tervezi ezt.

A felmérésbÅ‘l az is kiderül, hogy a szlovák vállalatok hisznek flottájuk sikerében. TízbÅ‘l kilenc vállalat úgy véli, hogy flottája a következÅ‘ három évben stabil marad vagy növekedni fog. A flotta növekedésére vonatkozó várakozások leggyakoribb oka (54%) az, hogy a vállalat növekszik vagy olyan új tevékenységet fejleszt, amelyhez céges járművekre van szükség.

"A vállalatok 51%-ánál az okok a humánerÅ‘forrással kapcsolatosak. Ilyen például az új tehetségek toborzása vagy az alkalmazottak megtartásának szándéka" - tette hozzá az Arval.

Az európai átlaghoz képest a szlovákiai vállalatoknál hosszabb a járművek életciklusa. Szlovákiában a flottatulajdonlás átlagos hossza 6,7 év, míg Európában 5,6 év. Az Arval szerint az otthoni munkavégzés lehetÅ‘ségének növekedése nem volt jelentÅ‘s hatással a mobilitásra.

Forrás: teraz.sk

Címkék: autó, cégek, flotta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.