2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 02. 16:34, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: TASR

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) költségtérítést vár a kormánytól

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) költségtérítést vár a kormánytól

Liptóújvár, november 2. (TASR) - A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul térítse meg a COVID-19 átfogó tesztelésével kapcsolatos költségeket.

Hétfőn, a liptóújvári konferencián nyilatkozott így Branislav Tréger, a szervezet vezetője. Hangsúlyozta, hogy eddig még a koronavírus első hullámával kapcsolatos kiadások sem voltak megtérítve. "Azt is követeljük, hogy az egyéni szükségletek és újrafinanszírozás kapcsán elfogadott kormányrendeletet helyesbítsék és töröljék. Azt is szeretnénk, hogy az önkormányzatoknak felajánlott kamatmentes kölcsönök átutalássá váljanak. Kölcsön helyett támogatást akarunk," mondta Tréger. Megjegyezte, hogy a tesztelés során az önkormányzatok pótolhatatlanul teljesítették a feladatot, amely rájuk nehezedett. A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása vezetője szerint egy bizonyos időt igénybe vesz míg ezt megtárgyalják, de bízik benne, hogy a követelmények teljesülnek. "Mivel állami pénzről van szó, alaposan dokumentálni kell, a kifizetésnek minél hamarabb meg kell történnie. Végül is erre létezik alkotmányos törvény," állapította meg Tréger. Úgy gondolja, hogy az önkormányzatoknak nagyon segítene, amennyiben ez még az év végéig megtörténne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.