2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 23. 14:04, kedd | Tech
Forrás: TechRadar / SG

A Tesla komoly kihívót kapott: itt az AUDI e-tron GT

A Tesla komoly kihívót kapott: itt az AUDI e-tron GT

A múlt héten olvashattunk arról, hogy megújult a Tesla Model S, amely egy leginkább a belső kialakítást érintő változásokkal kapott ráncfelvarrást.

Éppen ezen típus ellen indul most harcba az Audi saját megoldása, amely a nyár folyamán jelenik meg, többek között az amerikai piacon.

A gyártó hivatalos bejelentése szerint az Audi e-tron GT egy új korszak kezdetét jelenti számukra, ezen új korszakban pedig szeretnének komoly szerepet játszani az elektromos prémium mobilitás terén. Ezen szép szavakkal írják körül a házon belüli tervet, amelynek nyilván része a Tesla lenyomása, hiszen erre szükség lesz ahhoz, hogy a vásárlókat meggyÅ‘zzék az alternatíva létjogosultságáról. Természetesen Å‘k is több változatban dobják piacra az autót, a lista szerint pedig az e-tron GT quattro Premium Plus ára 99900 (vagyis kereken 100 ezer) dollár, miközben az e-tron GT quattro Prestige esetében ez 107100 dollár, az abszolút csúcskategóriát képviselÅ‘ RS e-tron GT pedig 139900 dollárba kerül majd. Szerencsére néhány műszaki adatot is megismertünk, így most ezeken is gyorsan végigfutunk.

Az amerikai illetékes hatóság elÅ‘zetes tesztjei alapján az e-tron GT hatótávja egy teljes feltöltéssel 383 km, míg az RS e-tron GT 373 km-rel áll majd rendelkezésünkre. ElÅ‘bbi 522 lóerÅ‘t kínál jövÅ‘beni tulajdonosának, utóbbi ezt 637 lóerÅ‘vel fejeli meg, azt is érdemes azonban megemlíteni, hogy a két autó sorrendben a harmadik és negyedik ilyen megoldást képviseli az Audi saját kínálatában, legalábbis az amúgy gyorsan bÅ‘vülÅ‘ amerikai piacon. A tervek szerint 2025-re már a teljes portfólió 30 százaléka állna e-autókból (beleértve a plug-in hibrideket is), a kínálat így hamarosan további példányokkal egészül majd ki, ezek között pedig az Audi Q4 e-tron is felbukkanna. A fenti két típus még ez elÅ‘tt, a nyár folyamán jelenik majd meg.

A fenti (és egyéb) fejlesztések révén 2050-re érnék el a teljes karbonsemlegességet, ami némileg konzervatívnak mondható, hiszen az amerikai GM nemrég jelentette be, hogy Å‘k ezt 2040-re valósítanák meg.

Címkék: AUDI, etron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.